12 September 2011

Άμεσο πρόγραμμα κινητοποιήσεων ενάντια στη βάρβαρη επίθεση


Κάλεσμα προς τις ενώσεις και τα σωματεία όλου του κλάδου «να αποφασίσουν άμεσα ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα κινητοποιήσεων», απηύθυνε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ που συνεδρίασε στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου. Αιχμή της συνεδρίασης το σχέδιο συρρίκνωσης και διάλυσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αλλά και η γενικότερη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζόμενων στα ΜΜΕ.

Η απάντηση της ΠΟΕΣΥ στο σχέδιο δήθεν «αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ» είναι μια απάντηση σε όλο το οπλοστάσιο των επιχειρημάτων που αναπτύσσονται αυτό τον καιρό σε μια συντονισμένη και καθοδηγούμενη από την κυβέρνηση και τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ προσπάθεια δημιουργίας κλίματος «ανθρωποφαγίας» και διαίρεσης των εργαζομένων στον κλάδο.

Τα κείμενα που ψήφισε το Γ.Σ. περιέχουν ένα αρκετά συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης και μένει να αποδειχτεί αν η πλειοψηφία τόσο της ΠΟΕΣΥ, όσο και των ενώσεων που παραβρέθηκαν εκεί έχουν τη διάθεση και τη βούληση να οργανώσουν μια τέτοια δράση.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε στη συνεδρίαση για την προσπάθεια της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα αποθεματικά των Ταμείων μας στο πρόγραμμα εξυπηρέτησης των δανείων, γεγονός που σε επίπεδο τουλάχιστον αποφάσεων δεν φαίνεται να συναντά την αποδοχή κανενός σωματείου του χώρου. Τα ζητήματα του ΕΤΑΠ ΜΜΕ ωστόσο, χρειάζεται να συζητηθούν και να αποτελέσουν αντικείμενο πλατιάς ενημέρωσης των εργαζομένων στο Τύπο και ανοικτής και συντονισμένης παρέμβασης από τα σωματεία.