17 October 2011

18 - 19 - 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ και ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Μαζικός, πολύμορφος, αποφασιστικός αγώνας
Για να πέσει η λαομίσητη κυβέρνηση και να ανατραπεί η πολιτική του μνημονίου, της φτώχειας, της ανεργίας και της κοινωνικής καταστροφής

Τις μέρες που η κοινοβουλευτική χούντα επιχειρεί με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου να δώσει τη χαριστική βολή στον κόσμο της εργασίας, οδηγώντας την στην απόλυτη εξαθλίωση, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου αποδεικνύονται ξανά ηττοπαθείς, ξεκομμένες από το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα, ορίζοντας απεργία ξεχωριστά από τη διήμερη πανεργατική, αδυνατώντας ή μη θέλοντας να συμπορευθούν με το παλλαϊκό αίσθημα οργής ενάντια στα μέτρα και για γενικευμένο ξεσηκωμό ενάντια στην πολιτική της κατοχικής κυβέρνησης και της τρόικας.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ είναι από τους πρώτους κλάδους που βίωσαν αυτή την επίθεση στα δικαιώματά τους. Δεν είναι προνομιούχο κομμάτι, δεν αρκούνται σε εξαιρέσεις από το πολυνομοσχέδιο. Τα συμφέροντά τους είναι κοινά με αυτά όλων των εργαζόμενων που πλήττονται.

Αυτές οι μέρες που ο λαός και οι εργαζόμενοι δίνουν μάχες με κάθε μέσο, που η αντίσταση φουντώνει σε κάθε εργασιακό χώρο και γειτονιά, και που οι εκπρόσωποι αυτής της πολιτικής ψάχνουν μέρος να κρυφτούν από την κοινωνική κατακραυγή εναντίον τους, είναι διάχυτη η πεποίθηση ότι πλέον μπορεί να σταματήσει ο καταιγισμός νέων μέτρων, που δείχνει ότι η κυβέρνηση, πανικόβλητη, νομοθετεί ό,τι προλάβει, διάγοντας τις τελευταίες μέρες της, ότι είναι εφικτή η μη ψήφιση των μέτρων, που θα οδηγήσει στην πτώση της.


18/10: ΑΠΕΡΓΙΑ σε ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ – συγκέντρωση έξω από την ΕΣΗΕΑ στις 11:00πμ


19-20/10: συμμετοχή με κάθε τρόπο στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ (Τετάρτη 11πμ, Μουσείο) και την ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (Σύνταγμα, από το πρωί)


ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

- για να φύγουν κυβέρνηση, τρόικα, μνημόνια


- για να μην περάσουν τα μέτρα που παγιώνουν τη φτώχεια για το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας


- άμεση διαγραφή του τοκογλυφικού χρέους


- εθνικοποίηση των τραπεζών και όλων των στρατηγικών επιχειρήσεων και τομέων της οικονομίας


- να παρθούν πίσω όλοι οι αντεργατικοί νόμοι


Τώρα είναι η ώρα για