30 November 2011

Γενική συνέλευση στο ΔΟΛ για τις περικοπές 20% και τις ατομικές συμβάσεις

Στο πόδι βρίσκονται οι συνάδελφοι στο ΔΟΛ μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση από τη διοίκηση του Ομίλου για μειώσεις 20% στους μισθούς από 1/12/2011 και παράλληλη υπογραφή ατομικών-προσωπικών συμβάσεων εργασίας. Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνέλευση των εργαζόμενων στο ΔΟΛ, που ήταν ιδιαιτέρως μαζική, (Δημοσιογράφοι, διοικητικοί, τεχνικοί κ.α) και στην οποία συμμετείχαν όλες οι Ενώσεις του κλάδου. Όπως έγινε γνωστό οι εκπρόσωποι των Μικτών συμβουλίων των εργαζομένων συναντήθηκαν με τον Ψυχάρη που εμφανίστηκε αμετακίνητος στην απόφασή του, ενώ πραγματικά ανησυχία, σε τέτοιους καιρούς εργασιακής επίθεσης, προκαλεί η απόφαση των εργαζομένων (:) των Νέων να πραγματοποιήσουν ξεχωριστή συνέλευση.
Αναφορικά με τις αποφάσεις της συνέλευσης, αντιγράφουμε από το blog του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Βήμα 99,5, Τ. Αναστασιάδη: "
Κατά τη διάρκεια της συνέλευση πήραν το λόγο πολλοί συνάδελφοι και ακούστηκαν διάφορες απόψεις οι οποίες συνέκλιναν στα εξής τα οποία και συνοψίστηκαν στο ψήφισμα που εξέδωσε αμέσως μετά η συνέλευση.
Ζητήσαμε από τα Σωματεία μας να συναντηθούν άμεσα με τον πρόεδρο του Οργανισμού απαιτώντας αναστολή της απόφασης έως ότου ξαναρχίσουν και ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για τη Συλλογική σύμβαση εργασίας.
Δηλώσαμε κατηγορηματικά ότι ΔΕΝ δεχόμαστε καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και εξουσιοδοτήσαμε τα Σωματεία μας να προχωρήσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις εφόσον η αντίδραση της Διοίκησης του Ομίλου υπάρξει αρνητική.

Αμέσως μετά τη συνέλευση τα προεδρεία των σωματείων στον Τύπο ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα της συνέλευσης και ζήτησαν από τον πρόεδρο του ΔΟΛ συνάντηση ο οποίος έκανε δεκτό το αίτημα. Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στον Όμιλο.

Διαβάστηκε το ψήφισμα και ακολούθως ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και οι επικεφαλής των σωματείων ζήτησαν προφορικά από τον πρόεδρο του ΔΟΛ και της ΕΙΗΕΑ να αναστείλει την απόφαση και να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Ο πρόεδρος του Οργανισμού απάντησε αρνητικά στο αίτημα για αναστολή της απόφασης επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα. Διευκρίνισε ότι η προσπάθεια που έγινε το προηγούμενο διάστημα για μειώσεις αποδοχών στο ύψος των συλλογικών συμβάσεων, στους εργαζόμενους που τις υπερβαίνουν κατέστη άκαρπη διότι οι εν λόγω εργαζόμενοι αρνήθηκαν να την αποδεχτούν. Η συνέχεια είναι γνωστή.
Σε ότι αφορά τη συνάντηση για τη συλλογική σύμβαση εργασίας ορίστηκε για τη Δευτέρα".