29 November 2011

Τριήμερη απεργία στην Ελευθεροτυπία - Ψήφισμα της συνέλεσης των εργαζομένων

Την απόφαση για 3ημερη απεργία από την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στην Ελευθεροτυπία, έλαβε στο παρά πέντε η ΕΣΗΕΑ. Οι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας έχουν κληθεί από τον Ιούλιο να δουλεύουν απλήρωτοι και να αποδεχθούν ως μόνη οδό σωτηρίας για την εφημερίδα ένα "σχέδιο εξυγίανσης", που συντάχθηκε από τεχνοκράτες ερήμην τους και που ποτέ δεν συζητήθηκε –όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν- μαζί τους. Το εν λόγω σχέδιο προβλέπει μαζικές "συναινετικές απολύσεις" με μόνο... κίνητρο για τους εργαζόμενους ότι θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους, που ούτως ή άλλως δικαιούνταν. Σημειώνεται, πως η Χ.Κ.Τεγόπουλος αναζητά δάνειο στην τραπεζιτική αγορά, ώστε να απολύσει "συναινετικά" τουλάχιστον 350 εργαζόμενους μέσα στον Δεκέμβριο.



Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το ψήφισμα της συνέλευσης των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας, την 24/11


Η συνέλευση των εργαζόμενων στη Χ.Κ Τεγόπουλος και στη Φωτοεκδοτική, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011, αποφάσισε με ψήφους 160 υπέρ 7 κατά και 6 λευκά, να ζητήσει από τα σωματεία να κηρύξουν τριήμερη απεργία την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο (1/2/3-12-2011), ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Αύγουστο.
Η συνέλευση αποφάσισε ακόμα να ζητήσει από τη διοίκηση:

-Να καταβάλει άμεσα και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου έναν μισθό και να δεσμευθεί ότι θα καταβάλει εμπρόθεσμα και στο ακέραιο το δώρο των Χριστουγέννων.

-Να εξοφλήσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου τους συναδέλφους στην ένθεση (στο πιεστήριο), που απασχολούνται με διαλείπουσα εργασία.

-Να εντάξει άμεσα στην μισθοδοσία τους συναδέλφους, που εργάζονται με ΔΠΥ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

-Να ενημερώσει τους εκπροσώπους και κατ΄ επέκταση την ίδια τη συνέλευση:

α) για το business plan

β) για τη χρηματοοικονομική θέση της εταιρείας

γ) για τα διαφημιστικά και εμπορικά έσοδα της εταιρείας

Επίσης η συνέλευση των εργαζομένων δηλώνει την συμπαράσταση της σε όλους τους εργαζόμενους των ΜΜΕ που παραμένουν απλήρωτοι, ή διώκονται με απολύσεις, ή υφίστανται δραστικές περικοπές μισθών εξαναγκαζόμενοι στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων.

Τέλος η συνέλευση εξέλεξε νέα εργασιακή επιτροπή.