27 December 2011

Άλλη μια εργοδοτική αυθαιρεσία στην 3Ε Εκτυπωτική Α.Ε.

Χριστούγεννα μέσα στις εγκαταστάσεις του τυπογραφείου έκαναν οι 45 εργαζόμενοι της 3Ε Εκτυπωτική Α.Ε., οι οποίοι με αυτό τον τρόπο περιφρουρούν την εργασία και διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους. Ο εργοδότης τους με απολύσεις και εκβιασμούς προσπάθησε να περάσει μια ντεφάκτο κατάσταση με ελάχιστες αμοιβές. Μόλις οι εργαζόμενοι που διεκδικούσαν τις αποδοχές 4 μηνών που τους οφείλει προχώρησαν σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, προχώρησε σε απολύσεις και στη συνέχεια μετά από μια εξάωρη στάση εργασίας, έφτασε να κλείσει το εργοστάσιο, κόβοντας μάλιστα και το ρεύμα.



Συκοφαντώντας τους εργαζόμενους έφτασε να ενημερώσει τους πελάτες τους ότι οι εργαζόμενοι έχουν κάνει κατάληψη! Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο τυπογραφείο τυπώνονταν περιοδικά της εκδοτικής εταιρείας 4Π, ενώ ο εργοδότης κλείνοντας την επιχείρηση έχει αφήσει ανολοκλήρωτες εκτυπώσεις πολλών σχολικών βιβλίων που τυπώνει για λογαριασμό του υπουργείου Παιδείας.


Οι εργαζόμενοι με καθολική συμμετοχή περιφρουρούν το χώρο εργασίας με 24ωρες βάρδιες, ενώ κινούνται συνδικαλιστικά και νομικά διεκδικώντας τα χρήματά τους, την ανάκληση των απολύσεων και την επαναλειτουργία του εργοστασίου που έχει κλείσει παράνομα.


Οι εργαζόμενοι στον Τύπο πρέπει να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας στους συναδέλφους τυπογράφους και να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.