19 April 2012

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για την υπογραφή ΣΣΕ οι τεχνικοί τηλεόρασης

Συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης με σκοπό την υπογραφή ΣΣΕ και την προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Οι ιδιωτικοί σταθμοί δεν θα μεταδώσουν ζωντανές εκμπομπές και δελτία ειδήσεων σήμερα Πέμπτη 19 Απριλίου, ενώ το Δ.Σ. της ΕΤΙΤΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να κηρύξει και νέα απεργία για αύριο Παρασκευή 20 Απριλίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης "για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας απαιτούμε:


• Να αποσυρθεί η εργοδοσία από την προσβολή και την αμφισβήτηση της Δ.Α. 26/2011 που αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας των τεχνικών τηλεόρασης που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς με εθνική εμβέλεια.


• Να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.


Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, μέλη μας και μη, να μετέχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργία. Συνεχίζουμε δυναμικά να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας και την αξιοπρέπειά μας."

Μοναδική "παραφωνία" στον αγώνα των τεχνικών τηλεόρασης που συνεχίζεται με επαναλαμβανόμενες απεργίες εδώ και τρεις εβδομάδες, είναι ο σταθμός του ΣΚΑΙ που στήνοντας απεργοσπαστικό μηχανισμό με ενοικιαζόμενα συνεργεία λήψεων (και όχι μισθωτούς τεχνικούς) μεταδίδει ζωντανό πρόγραμμα, ενώ παράλληλα οι μεγαλοκαναλάρχες έχουν προσφύγει δικαστικά εναντίον του αγώνα των τεχνικών, αρνούμενοι να αποδεχθούν τους όρους τους.
Να σημειωθεί, παράλληλα, πως η διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, είχε τις προηγούμενες ημέρες συνάντηση με το Δ.Σ. της ΕΤΙΤΑ που της παρέδωσε προς υπογραφή το "σχέδιο" της Σύμβασης, στο οποίο προβλέπεται η τήρηση των όρων της συλλογικής σύμβασης που δεν αποδέχονται οι μεγαλοκαναλάρχες και έχουν προσφύγει δικαστικά. Η διεύθυνση του σταθμού έχει δηλώσει ότι θα αποδεχθεί τη Σύμβαση διότι δεν επιθυμεί απεργίες.