29 October 2012

Η ΕΣΠΗΤ καταγγέλλει τη σύλληψη του συναδέλφου Κ. Βαξεβάνη

To Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ καταγγέλλει τη σύλληψη και δίωξη του συναδέλφου Κώστα Βαξεβάνη, με την πρωτοφανή δικαιολογία της παραβίασης… προσωπικών δεδομένων, λόγω της πρωτοβουλίας του να δημοσιοποιήσει τη λίστα που οι αρμόδιες αρχές «αναζητούν» τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

To Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ καταγγέλλει την απόπειρα φίμωσης και εκφοβισμού του δημοσιογράφου, που «υπαγορεύτηκε» από τις πολιτικές των μνημονίων και της νέας άγριας λεηλασίας των δικαιωμάτων μας, και δηλώνει ότι θα αγωνιστεί και σε αυτήν την περίπτωση για την ελευθερία του Τύπου που αποτελεί πυλώνα της δημοκρατίας απέναντι στην υποκρισία και τη συγκάλυψη που επιχειρούν η πολιτική και οικονομική εξουσία.
Αντί να συλλαμβάνουν όσους οφείλουν τεράστια ποσά στο Ελληνικό Δημόσιο και όσους δεν αποδίδουν ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία και μισθούς στους εργαζόμενους, προσπαθούν να καταστείλουν όποια φωνή τους είναι ενοχλητική.
Η δίωξη και σύλληψη του δημοσιογράφου πλήττει ευθέως την ελευθεροτυπία και ελπίζουμε να μην «προαναγγέλλει» δίωξη όσων δημοσιογράφων επιμένουν να λειτουργούν στο πλαίσιο των επιταγών του Συντάγματος. Αποτελεί άλλον ένα λίθο στο πέτρινο τείχος κατά των λαϊκών ελευθεριών που χτίζεται με την γιγάντωση της αστυνομικής και δικαστικής καταστολής, τον ετοιμαζόμενο νόμο κατά των διαδηλώσεων, τους βασανισμούς προσαχθέντων και τις μαζικές «προληπτικές» συλλήψεις αθώων διαδηλωτών.

Ζητάμε να παύσει άμεσα η δίωξη σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να είναι σήμερα Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012 στις 12:00 το μεσημέρι στο δικαστήριο προκειμένου να συμπαρασταθούμε στο διωκόμενο συνάδελφο υπερασπιζόμενοι έμπρακτα την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία, σε μια περίοδο όπου τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών παραβιάζονται συνεχώς από τις βάρβαρες και αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνώντων.

OΛΟΙ ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ