31 October 2012

Όλοι στην έκτακτη συνέλευση το Σάββατο

Καταψηφίστηκε η “Nτροπολογία” Στουρνάρα με 143 ψήφους κατά και 136 υπέρ, η οποία προέβλεπε την ένταξη των κλάδων υγείας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ, σηματοδοτώντας έτσι τη δραματική συρρίκνωση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και την υφαρπαγή των όποιων εναπομείναντων, μετά το κούρεμα του PSI, αποθεματικών του αλλά και του αγγελιόσημου. Στόχος της άθλιας συγκυβέρνησης είναι να ...ξεπληρώνει με τα δικά μας χρήματα μέρος του τοκογλυφικού χρέους της τρόικας ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ.
Η αρνητική αυτή εξέλιξη για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ αποτράπηκε χάρη στην άμεση απεργιακή απάντηση της Τετάρτης, στο “μαύρο” που έπεσε σε τηλεοπτικούς δέκτες, ραδιόφωνα, διαδίκτυο και περιοδικά, και στην προοπτική απεργιακού αγώνα διαρκείας. Αποδείχτηκε ότι η αποφασιστική και μαχητική παρέμβαση των εργαζομένων μπορεί να έχει αποτέλεσμα, κόντρα στην υποταγή και την μεμψιμοιρία των εκπροσώπων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που το μόνο που ξέρουν είναι να επιδίδονται στην αποτυχημένη “τέχνη” του λόμπινγκ και του γλειψίματος των κυβερνώντων έναντι βραχυπρόθεσμων “εξαιρέσεων”. Χρειάζεται να αλλάξουμε γραμμή και μαζί με όλο το υπόλοιπο εργατικό κίνημα να εντείνουμε τους αγώνες μας χτυπώντας συνολικά τα μέτρα της τρικομματικής κυβέρνησης χωρίς αυταπάτες και μίζερες γραφειοκρατικές κινήσεις. διαδρόμων.
Ο αγώνας όμως συνεχίζεται. Η συγκυβέρνηση προετοιμάζεται για την υπερψήφιση του Μνημόνιου 3 που θα σαρώσει τα πάντα στο διάβα του, μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, δημόσια ασφάλιση και περίθαλψη, δημοκρατικές ελευθερίες, εγκαθιστώντας ένα καθεστώς τρόμου, φόρων, αιώνιας λιτότητας και εξαθλίωσης. Η πρόθεση να επανέλθει η τροπολογία, αλλά και η μνημονιακή δέσμευση για υφαρπαγή όλων των κοινωνικών πόρων, όπως είναι και το αγγελιόσημο είναι ξεκάθαρη και κινητοποιεί ακόμη και τα δυσκίνητα συνδικάτα του Τύπου. Πρέπει να τους ανατρέψουμε!

Για όλα αυτά, καλούμε όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους στον περιοδικό και ηλεκτρονικό Τύπο να λάβουν μέρος στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Νοεμβρίου 2012, Σάββατο, 10.30 π.μ., στην αίθουσα του Ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52, 10ος όροφος, Αθήνα).

Δείτε και την ανακοίνωση των συνεργαζόμενων ομοσπονδιών των εργαζομένων στα ΜΜΕ, εδώ.