03 November 2012

Αγώνας διαρκείας ενάντια στην τρικομματική κυβερνητική επίθεση



Στη μάχη που πρέπει να δοθεί ενάντια στα μέτρα που έρχονται, οι συνδικαλιστικές ενώσεις των ΜΜΕ εξακολουθούν να κρατούν τη στάση του παρατηρητή. Η επιλογή να περιοριστεί η αγωνιστική μας παρουσία σε μια 24ωρη απεργία πριν τη μεγάλη 48ωρη απεργία όλων των εργαζομένων, αποδεικνύει ότι κάποιοι δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί το μέγεθος της επίθεσης που δεχόμαστε και την ανάγκη να προχωρήσουμε σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους. Για άλλη μια φορά η δήθεν "υπεράσπιση της ενημέρωσης" κρατά τον κλάδο μακριά από την υπόλοιπη κοινωνία.
Οι εκπρόσωποι της ΑΡΠΑ στο Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ με την επιστολή τους που δημοσιεύουμε παρακάτω ζητούν να συνεχιστεί η απεργιακή κινητοποίηση με δύο ακόμα 24ωρες απεργίες στις 6 και 7 Νοεμβρίου.


ΠΡΟΣ: Δ.Σ. ΠΟΕΣΥ
Κοιν.: μέλη Γ.Σ. ΠΟΕΣΥ
           Δ.Σ. Ενώσεων


Συνάδελφοι,
Η απεργία της περασμένης Τετάρτης 31/10, η οποία είχε τη μορφή των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, κηρύχτηκε σύμφωνα με το πνεύμα της απόφασης της συνεδρίασης του Δ.Σ. (30/10) για αγώνα διαρκείας αν κατατεθεί οτιδήποτε θίγει τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Μετά την καταψήφιση της τροπολογίας Στουρνάρα στη Βουλή, η απόφαση που ελήφθη σε μια άτυπη σύσκεψη μελών Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ και πολλών ενώσεων την ίδια μέρα μιλούσε για συνέχιση του αγώνα με νέα απεργία την Δευτέρα 5/10, ημέρα που αναμένεται να επανακατατεθεί η τροπολογία, αλλά και ημέρα που κατατίθεται το πακέτο των νέων μέτρων (Μνημόνιο 3) και με την προοπτική συμμετοχής στη 48ωρη απεργία που εντωμεταξύ κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αλλά και πολλές ομοσπονδίες και συνδικάτα.
Ως γνωστό τα αιτήματά μας δεν αφορούν μόνο τη διάσωση των κλάδων υγείας του ΕΤΑΠ ΜΜΕ από τη βίαιη ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και το σύνολο των δικαιωμάτων μας (εργασιακά, ΣΣΕ, απολύσεις κ.ά.) τα οποία έχουν ήδη καταπατηθεί με την εφαρμογή των προηγούμενων μνημονιακών νόμων και θίγονται βάρβαρα με τα σαρωτικά μέτρα που αναμένεται να κατατεθούν. Μάλιστα υπάρχει η έντονη φημολογία ότι σε αυτό το πακέτο μέτρων, ή στον προϋπολογισμό θα υπάρξει και νέα επίθεση στον κλάδο με υφαρπαγή των κοινωνικών πόρων, μεταξύ των οποίων και του Αγγελιοσήμου. Όλα αυτά θα ψηφίζονται από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη, ενώ ακολουθεί η ψήφιση του προϋπολογισμού.
Θεωρούμε, λοιπόν, αυτονόητη τη συμμετοχή μας σε αυτή την απεργιακή κινητοποίηση, όχι με την μορφή των στάσεων εργασίας, που πρακτικά μας αποκόβουν από το σύνολο των άλλων εργαζομένων (ακόμα και τους εργαζόμενους του κλάδου μας –τεχνικούς-, οι οποίοι αν και δεν ασφαλίζονται στο ΕΤΑΠ, αλλά στον ΕΟΠΥΥ συμμετείχαν στην πρόσφατη απεργία μας), αλλά με την κήρυξη άλλων δυο 24ωρων απεργιών στις 6 και 7 Νοεμβρίου.
Για την κάλυψη των εργατικών κινητοποιήσεων υπάρχει η δυνατότητα της εκπομπής απεργιακών δελτίων με χρήση των δημόσιων συχνοτήτων ραδιοφώνων και τηλεοράσεων (ΕΡΤ, δημοτικά ΜΜΕ), αλλά και με την πρόβλεψη εναλλακτικών μορφών ενημέρωσης σε συνεργασία με τους συναδέλφους μας τεχνικούς, που θα μετατρέπουν την ΠΟΕΣΥ και τις δημοσιογραφικές ενώσεις σε κέντρα αγωνιστικής ενημέρωσης τις ημέρες των απεργιών.
Το μέγεθος της επίθεσης που δεχόμαστε στο σύνολο των δικαιωμάτων μας απαιτεί τώρα μια αγωνιστική διάρκεια και ένα συντονισμό με όλα τα αγωνιζόμενα τμήματα του λαού.
Παρακαλούμε να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το πνεύμα της ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ για αγώνα διαρκείας ενάντια στην τρικομματική κυβερνητική επίθεση.

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ
Γιώργος Κατερίνης
Φίλιππος Δεργιαδές