24 December 2012

Οι εργαζόμενοι του Λυμπέρη συνεχίζουν μέχρι τη δικαίωσή τους!


"Εμείς οι εργαζόμενοι των Εκδόσεων Λυμπέρη βρισκόμαστε από τις αρχές Νοεμβρίου σε μια δεινή κατάσταση, καθώς ο εργοδότης μας, Αντώνης Λυμπέρης, όχι μόνο έθεσε σε παύση εργασιών την εταιρεία (μια από τις ηγέτιδες εταιρείες στο χώρο του περιοδικού Τύπου στην Ελλάδα) αλλά αρνείται μέχρι σήμερα να δώσει έστω και ένα ευρώ για τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις μας! Επιπλέον, τέσσερα από τα περιοδικά της εταιρείας πέρασαν εν μια νυκτί, με δόλιες και νομικά αμφισβητούμενες μεθοδεύσεις, σε άλλα εταιρικά «σχήματα», κατά τον τρόπο που το συνηθίζουν δυστυχώς πολλοί επιχειρηματίες προκειμένου να αποφύγουν τις υποχρεώσεις τους έναντι των υπαλλήλων τους, αλλά και του κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων (στο ασφαλιστικό μας ταμείο, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ο Α. Λυμπέρης οφείλει 2.900.000 ευρώ!).
Μετά από τρεις απανωτές περικοπές μισθών (που και ο ίδιος παραδέχεται σε επιστολή του ότι ήταν οι μεγαλύτερες σε ιδιωτική εταιρεία στην Ελλάδα!), και ενώ από τον Απρίλιο του 2012 πληρωνόμαστε με έναντι (κάτι που πρακτικά για τους περισσότερους σήμαινε περί τα 300-400 ευρώ τον μήνα), βρεθήκαμε τελικά χωρίς εργασία, χωρίς επαγγελματική προοπτική, χωρίς την παραμικρή οικονομική δυνατότητα να ζήσουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας. Πέρα από όλα αυτά, εσχάτως δεν μας κατεβλήθη ούτε το δώρο των Χριστουγέννων, ανεβάζοντας έτσι σε πέντε τους μισθούς που μας οφείλονται.
Αυτή είναι η συμπεριφορά του Α. Λυμπέρη απέναντί μας. Όταν μας ζητούσε, εδώ και πολλούς μήνες και μέχρι και την τελευταία στιγμή, να τον «στηρίξουμε», εν κρυπτώ σχεδίαζε μεθοδικά την προσωπική του «διαφυγή» και επιχειρηματική επιβίωση μέσω παράλληλων εταιρικών «σχημάτων». Όταν, στην περίφημη πια «αποχαιρετιστήρια» επιστολή του, δεσμευόταν λέγοντας «θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι άμεση προτεραιότητά μου είναι να εξασφαλιστείτε εσείς για τις οικονομικές εκκρεμότητές μας απέναντί σας», εννοούσε ότι 50 ημέρες μετά δεν θα είχαμε πάρει ούτε ένα ευρώ!!!
Απέναντι στην ιταμή, ανάλγητη και απάνθρωπη στάση του εργοδότη μας, εμείς οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε με αξιοπρέπεια τον αγώνα μας για επιβίωση. Έχοντας κερδίσει ήδη δύο δικαστήρια, συνεχίζουμε τον νομικό αγώνα σε όλα τα επίπεδα. Παράλληλα, βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας, δίνουμε συνεχώς το παρών στο χώρο εργασίας, με περιφρούρηση σε 24ωρη βάση, και σχεδιάζουμε, ενωμένοι και με τη στήριξη και των σωματείων μας, τα επόμενα βήματά μας, που θα περιλαμβάνουν ασφαλώς και πιο δυναμικές παρεμβάσεις. Ζητάμε τη συμπαράσταση όλων των εργαζόμενων στον Τύπο και τα ΜΜΕ στο δίκαιο αγώνα μας και προειδοποιούμε τον εργοδότη μας ότι δεν πρόκειται να προδώσουμε το μόχθο και τον ιδρώτα τόσων χρόνων!"

Οι εργαζόμενοι των Εκδόσεων Λυμπέρη