30 November 2012

Ο αγώνας συνεχίζεται για δημόσια δωρεάν ασφάλιση για όλους


Για άλλη μια φορά την Πέμπτη το ΔΣ του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ δεν «κατάφερε» να έχει απαρτία και να συνεδριάσει, προκειμένου να αποφασίσει ότι:
1. Διαφωνεί στην ένταξη του Κλάδου Υγείας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ και θα εξαντλήσει κάθε μέσο για την υπεράσπιση των ασφαλισμένων του που οδηγούνται σε διαρκή υποβάθμιση παροχών.
2. Διαφωνεί στην μεταφορά πόρων, περιουσιακών στοιχείων του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ και δεν θα προβεί στην έκδοση σχετικών διαπιστωτικών πράξεων, έχοντας πλήρη συναίσθηση των υποχρεώσεων του έναντι των ασφαλισμένων, ενώ θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την υπεράσπιση της κοινής περιουσίας του, ως ένα βήμα για να μπλοκαριστούν όλες οι περαιτέρω εξελίξεις.
3. Δεν πρόκειται επ’ ουδενί να συμμετάσχει στην «εθελοντική σφαγή» των αποθεματικών με την «ανταλλαγή ομολόγων» που συναποφάσισαν οι εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού και εγχώριου κεφαλαίου, οι κυβερνήσεις, και η ΕΕ.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ετοιμάζεται να αλώσει τη δημόσια και δωρεάν κοινωνική ασφάλιση, και με την απομείωση των αποθεματικών που θα πετσοκοφτούν, περιοριζόμενα μόλις σε 140 εκατ. ευρώ.
Βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σημείο: Θα είμαστε αυτοί που θα βιώσουμε την κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης όπως τη γνωρίζαμε έως τώρα; Ή θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για την ανατροπή των άθλιων πολιτικών τους και της συγκυβέρνησής τους;
Σε αυτά τα ερωτήματα όλοι μας καλούμαστε να λάβουμε θέση. Και πρώτα και κύρια, όσοι βρίσκονται στη διοίκηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
Ωστόσο, αρνητική εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχή ημέρα ο πρόεδρος του Ταμείου Κ. Τσουπαρόπουλος ήταν απών, όπως και κάποιοι εκπρόσωποι εργαζομένων, ενώ στην συνεδρίαση της Τετάρτης (28/11) κάποιοι από αυτούς είχαν εκφράσει την «επιφυλακτικότητά τους» στην ψήφιση αυτών των ελάχιστων θέσεων προάσπισης των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΠ.
Θεωρούμε πρώτιστο καθήκον όλων των σωματείων του κλάδου των ΜΜΕ, αλλά ιδιαίτερα των εκπροσώπων που συμμετέχουν στο Δ.Σ. του ΕΤΑΠ ΜΜΕ να βρίσκονται παρόντες και εξοπλισμένοι με αποφάσεις στήριξης των θέσεων που έχουν διατυπώσει οι επτά ενώσεις σε μια τόσο κρίσιμη συνεδρίαση.