29 November 2012

Nέα συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη έξω από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

- «ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΝ» ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ!


- ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΤΑΠ, ΑΠΟ 1,7 ΔΙΣ. ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ 140 ΕΚΑΤ. €
Δεκάδες ασφαλισμένοι του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των 7 σωματείων (ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ, ΠΕΛ, ΕΠΠΕΑ, ΕΦΕ, ΕΠΠΗΤ και ΕΑΞΤ), μέλη των οποίων καλύπτονται ασφαλιστικά από το Ταμείο, και συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του, στο πλαίσιο 4ωρης στάσης εργασίας.
Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν από το ΔΣ του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ να μην εφαρμόσει την κατάπτυστη απόφαση της συγκυβέρνησης να εντάξει τους κλάδους υγείας του Ταμείου στον ΕΟΠΥΥ, καταργώντας εν μία νυκτί ασφαλιστικά δικαιώματα και υφαρπάζοντας όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία του προς βορά των τοκογλύφων και της χρεομηχανής των ΕΕ-ΔΝΤ.
Οι εργαζόμενοι κάλεσαν το ΔΣ του ΕΤΑΠ να λάβει απόφαση για την άρνηση ένταξης του Κλάδου Υγείας του ΕΤΑΠ ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ, καθώς και να μην συναινέσει σε καμία μεταφορά ή εκχώρηση πόρων, αποθεματικών, ακινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων του ΕΤΑΠ ΜΜΕ και να δοθούν οι σχετικές οδηγίες στις διοικητικές υπηρεσίες του Ταμείου.
Ο πρόεδρος του ΕΤΑΠ, Τσουπαρόπουλος υπεξέφυγε δηλώνοντας… ασθενής, όλως τυχαίως με την εμφάνιση των εργαζόμενων στο προγραμματισμένο ΔΣ! Αξίζει πάντως να επισημάνουμε ότι προανήγγειλε νέο «κούρεμα» των αποθεματικών του ΕΤΑΠ, που με την επαναγορά των ομολόγων που αποφάσισε το Eurogroup, θα καταβαραθρώσει την όποια περιουσία του, που μέσα σε λίγους μήνες, μετά τα δύο διαδοχικά «κουρέματα»-κλεψίματα, από 1,7 δισ. ευρώ, θα περιοριστούν σε μόλις 140 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, μιλάμε για απομείωση της αξίας τους κατά 91,77%!
Πλέον μιλάμε για διάλυση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης για όλους, για κατάργηση της πρόνοιας και περίθαλψης, για άγριο τσεκούρωμα των συντάξεων, που είτε δε θα δίνονται είτε θα περιοριστούν σε επίδομα… κηδείας 200-300 ευρώ!
Δυστυχώς, παρά τα κροκοδείλια δάκρυα διαφόρων μελών του ΔΣ, που ένιωσαν «άβολα» από την παρουσία εργαζόμενων και ασφαλισμένων του κλάδου, τελικά μια τέτοια απόφαση δεν ελήφθη. Παραπέμφθηκε σε νέο ΔΣ την Πέμπτη, όπου θα φανούν και οι πραγματικές προθέσεις όλων των μελών του.
Προκλητική ήταν η στάση τόσο των διορισμένων κυβερνητικών υπαλλήλων του Ταμείου, που έκαναν λόγο για «υποχρέωση που απορρέει από τα μνημόνια» αλλά και μελών προερχόμενων από το εργοδοτικό μπλοκ, που ψέλλιζαν διάφορα περί «εκβιαστικού κλίματος», λόγω της παρουσίας των συγκεντρωμένων.
Το ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ, όπως και τα σωματεία, καλούν σε νέα συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη όλους τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΠ, προκειμένου να ληφθεί η κρίσιμη και αναγκαία πολιτικά για τον αγώνα μας, απόφαση από μέρους του ΔΣ του ΕΤΑΠ.
Επίσης, καλούμε όλα τα μέλη του ΔΣ που αντιπροσωπεύουν σωματεία και εργαζόμενους, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να είναι όλοι παρόντες στη συνεδρίαση και να λάβουν θέση υπέρ των δικαιωμάτων μας.
Από την επαύριο, απαιτείται σκληρός και μαχητικός αγώνας διαρκείας για την ανατροπή της χούντας της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, για την απαλλαγή από τον χαλκά των μνημονίων των τραπεζιτών, του ΔΝΤ και της ΕΕ. Μόνο έτσι μπορούμε, όχι απλώς να περισώσουμε, αλλά να αλλάξουμε τη ζωή μας!


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ για ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ, με δωρεάν ασφάλιση, περίθαλψη για όλους!