17 November 2008

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΑΕ»

Eπτά απολύσεις έχουν γίνει την τελευταία περίοδο στην εταιρεία «Περιοδικός Τύπος ΑΕ», με αφορμή την οικονομική κρίση, και εκφράζονται φόβοι ότι θα ακολουθήσουν και άλλες. Η κατάσταση έχει δημιουργήσει ανησυχία στους εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων και αρκετά μέλη της ΕΣΠΗΤ, αλλά η διάθεση για αντίσταση είναι επίσης υπαρκτή.
Οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν είναι διάφορων ειδικοτήτων (τεχνικοί-γραφίστες, πωλητές, καθώς και συνάδελφοι που απασχολούνται ως συντάκτες). Στο μεταξύ, φήμες ότι η εταιρεία απειλείται με «λουκέτο» κρίνονται ως εντελώς ανυπόστατες και στην παρούσα φάση ουσιαστικά βοηθούν στο να «περάσουν» οι απολύσεις.
Δεν πρόκειται για το μοναδικό κρούσμα μαζικών απολύσεων στο χώρο μας την τελευταία περίοδο. Πριν καλά - καλά η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση κάνει την εμφάνισή της στη χώρα μας, οι εργοδότες σπεύδουν να φορτώσουν τα βάρη στους εργαζόμενους.
Δεν ήμασταν μαζί στα κέρδη, δεν θα είμαστε και στις ζημιές!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Α) Να παρέμβει αμέσως και αποφασιστικά η ΕΣΠΗΤ, και σε συντονισμό με τα άλλα σωματεία του χώρου (ΕΤΗΠΤΑ, Ένωση Λιθογράφων, ΕΠΠΗΤ κ.λπ.) να οργανώσουν και να συντονίσουν την αντίδραση των εργαζομένων για να καταγγελθούν οι απολύσεις και να ματαιωθεί κάθε σχέδιο διεύρυνσής τους. Σε τέτοιες στιγμές αποδεικνύεται πόσο ζωτικά αναγκαίο είναι το ενιαίο Συνδικάτο Τύπου, ώστε να μην φτάνουμε σε φαινόμενα για κάθε συνάδελφο που απολύεται να αναζητούμε πιο είναι το πιθανό Σωματείο που μπορεί να τον καλύψει.

Β) Να εκφραστεί έμπρακτα και με κάθε μέσο η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη όλων μας προς τους εργαζόμενους του Περιοδικού Τύπου.

Καλούμε τους εργαζόμενους της εταιρείας να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να μη δεχτούν καμία απόλυση, να απαιτήσουν τα πλήρη δικαιώματά τους.