24 June 2009

Επιτυχημένη η απεργία στον Περιοδικό Τύπο

Με μεγάλη συμμετοχή και παρά τις έντονες πιέσεις οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Περιοδικός Τύπος Α.Ε. έδωσαν τη δική τους απεργιακή απάντηση στην συνεχιζόμενη εδώ και 7 μήνες υποβάθμιση της ζωής και της εργασίας τους. Έδωσαν ένα αγώνα αξιοπρέπειας, διεκδικώντας το αυτονόητο: να πληρώνονται για την εργασία που παρέχουν.
Η εργοδοσία με προφανή στόχο να δημιουργήσει συναισθηματικές αναστολές χρησιμοποίησε διάφορους τρόπους για να «πείσει» τους εργαζόμενους με επιχείρημα την μακρόχρονη λειτουργία της, την επίκληση οικονομικής αδυναμίας και την έως τώρα «φιλεργατική» της στάση, αποδίδοντας μάλιστα σε όσους αντιδρούν την κατηγορία ότι οδηγούν σε κλείσιμο την επιχείρηση. Μόνο που οι εργαζόμενοι βλέπουν την εταιρεία να συρρικνώνεται μέρα με τη μέρα, το προσωπικό να μειώνεται δραματικά, τα περιθώρια αντοχής τους να εξαντλούνται και παρόλα αυτά την οικονομική ανάκαμψη να μην …κάνει την εμφάνισή της. Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι στον τύπο αποδεικνύονται απλά …αναλώσιμοι, σε μια εποχή που τα εργασιακά δικαιώματα και οι θέσεις εργασίας δέχονται κυριολεκτικά επίθεση, η μόνη δυνατή απάντηση είναι ο αγώνας.
Στην προειδοποιητική 24ωρη απεργία της Δευτέρας 22/6 ενωμένοι οι εργαζόμενοι από όλα τα τμήματα της επιχείρησης - συντάκτες, τεχνικοί, διοικητικοί υπάλληλοι, εργάτες στις αποθήκες - αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, απαιτώντας:
- την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων,
- την δέσμευση της εργοδοσίας, ότι δεν θα χρησιμοποιήσει την καλοκαιρινή περίοδο για να περάσει δυσμενείς για τους εργαζόμενους μεταβολές.
Είναι επιτακτική ανάγκη τα σωματεία (ΕΣΠΗΤ, ΕΠΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ, Ένωση Λιθογράφων, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων) πέρα από την τυπική κάλυψη των κινητοποιήσεων να πάρουν στα χέρια τους τον αγώνα των 120 εργαζομένων, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις και οργανώνοντας δράσεις για την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων και την υπεράσπιση όλων των θέσεων εργασίας.

Ακολουθεί το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης των εργαζομένων στον Π.Τ:
"ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 21/6/2009

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας Περιοδικός Τύπος σήμερα 21/6/2009 πραγματοποιήσαμε με επιτυχία 24ωρη προειδοποιητική απεργία ζητώντας:

1. Την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων
2. Την εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας

Υπενθυμίζουμε ότι δεν έχουμε λάβει ακόμη καμία σαφή απάντηση για ημερομηνία πληρωμής, ούτε ένα σχέδιο για το μέλλον της επιχείρησης.
Οι εργαζόμενοι με την κάλυψη των σωματείων ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΠΗΤ, Ένωση Λιθογράφων και Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, τα οποία και προκήρυξαν την απεργία, είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας με κάθε πρόσφορο τρόπο, απαιτώντας:

1. Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων
2. Έγγραφη δέσμευση ότι δεν θα υπάρξει καμιά δυσμενής μεταβολή στην εταιρεία μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών μας καλούμε την επόμενη εβδομάδα σε γενική συνέλευση όλους τους συναδέλφους και ζητάμε από τα ανωτέρω αναφερόμενα σωματεία να συνδράμουν και στη συνέχεια του αγώνα μας.
"