23 July 2009

Eδώ Πάτρα...ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΜΕΘΑ!

«Το απόστημα έσπασε», «Καιρός ήταν να κατεδαφιστεί το αίσχος», «Επιτέλους έκλεισε μια πληγή 12 χρόνων»… Οι παραπάνω τίτλοι "κοσμούσαν" τα πρωτοσέλιδα τοπικών εφημερίδων την επομένη της κατεδάφισης του πρόχειρου καταυλισμού των προσφύγων στην Πάτρα.
Η επιχείρηση της αστυνομίας με την ονομασία «καθαρή πόλη» ενέπνευσε επίσης, κατά τις επόμενες ημέρες της «εκκαθάρισης», τίτλους και μπουμάκια σε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς.
Εφημερίδες που υποστηρίζουν την κυβέρνηση βρέθηκαν ξαφνικά να έχουν την ίδια γραμμή με τις εφημερίδες της αντιπολίτευσης στο «μείζον» για την πόλη πρόβλημα των μεταναστών: με την αστυνομία να έχει τον πρώτο λόγο, με μια διαδικασία κατεδάφισης με πολλές παρατυπίες, με τα δικαιώματα των προσφύγων και τις διεθνείς συμβάσεις να κατεδαφίζονται μαζί με τα παραπήγματα του καταυλισμού, κανείς δεν βρέθηκε να «ψάξει» τίποτα από τα παραπάνω χάριν της ενημέρωσης του πολίτη.
Βλέπετε, η γραμμή ήταν μία: «είμαστε με την πόλη» -και όχι με τους μετανάστες-, είμαστε με τους 9 στους 10 Πατρινούς που επιθυμούσαν την κατεδάφιση του καταυλισμού, αφού πρώτα κάποιοι φρόντισαν να τους βομβαρδίζουν καθημερινά για τον κίνδυνο των επιδημιών που ελλοχεύει, για τους πιθανούς τρομοκράτες της Αλ Κάιντα που διέρχονται από την Πάτρα σταθμεύοντας στη «μικρή Καμπούλ», για την εγκληματικότητα των μεταναστών, για την πτώση της τιμής των οικοπέδων σε όποια περιοχή θα επιχειρείτο να δημιουργηθεί κέντρο φιλοξενίας, για…, για…, για…
Ο πρόχειρος καταυλισμός των προσφύγων δεν υπάρχει πια. Το πρόβλημα της μετανάστευσης παραμένει στην Πάτρα. Αναζητείται ανεξάρτητη ενημέρωση…