10 December 2009

Eναλλαγή στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), Νάσος Μπράτσος (Financial Crimes, ΕΣΗΕΑ) και Μπάμπης Μπίκας (Ασύνταχτος Τύπος, ΕΣΗΕΜ-Θ) υπέβαλλαν σήμερα τις παραιτήσεις τους, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων για εναλλαγή στις θέσεις συνδικαλιστικής εκπροσώπησης που έλαβαν στο τελευταίο (2008) συνέδριο οι συνεργαζόμενες συνδικαλιστικές παρατάξεις: "Financial Crimes" και "Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο" από την ΕΣΗΕΑ, "Ασύνταχτος Τύπος" από την ΕΣΗΕΜ-Θ και "Παρατύπως" από την ΕΣΠΗΤ (υπό το σχήμα "Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση").
Τις θέσεις των δύο παραιτηθέντων καταλαμβάνουν οι Γιάννης Αγγέλης (Α.Ρ.ΜΜΕ, ΕΣΗΕΑ) και Μαίρη Ευθυμιάτου (Παρατύπως, ΕΣΠΗΤ), για το δεύτερο ήμισυ της τριετούς θητείας.
Δυστυχώς, όμως, ενάμιση χρόνο μετά την αλλαγή συσχετισμών στη διοίκηση της δευτεροβάθμιας ομοσπονδίας μας, και παρότι η νέα πλειοψηφία είχε διακηρύξει την αλλαγή στις διαδικασίες της ΠΟΕΣΥ, από τον Ιούνιο του 2008 πραγματοποιήθηκαν μόνο δύο συνεδριάσεις του Γενικού Συμβουλίου.
Σήμερα που τα προβλήματα όχι μόνο οξύνθηκαν, αλλά παίρνουν και τη μορφή χιονοστιβάδας, το συνδικαλιστικό κίνημα των δημοσιογράφων δείχνει να βρίσκεται σε αφασία, με κατακερματισμένες τις δυνάμεις των εργαζομένων.
Έτσι, η μόνη υπόσχεση που ανανεώνουμε ως αυτόνομος ριζοσπαστικός πόλος στο χώρο των εργαζομένων δημοσιογράφων, είναι οι αγώνες και οι μάχες που μπορούμε να δώσουμε, όταν η συνδκαλιστική ηγεσία αδυνατεί να ακολουθήσει.