04 May 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 5 ΜΑΗ- Κάτω τα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ

«Σοκ και δέος» στον κόσμο της δουλειάς επιχειρεί να επιβάλει η σύγχρονη «Ιερά Συμμαχία» κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ και εργοδοσίας, με τα μέτρα-οδοστρωτήρας που εξαγγέλθηκαν. Δε χωρά αμφιβολία, ότι το «πακέτο διάσωσης των κερδών» τραπεζών και κεφαλαίου αποτελεί ένα πραγματικό πραξικόπημα που γυρνά την εργαζόμενη πλειοψηφία δεκαετίες πίσω και υποτάσσει τους εργαζόμενους με τον πιο ολοκληρωτικό τρόπο στην κερδοφορία του κεφαλαίου, ελληνικού και ξένου. Για να το διασφαλίσει αυτό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συγκροτεί μια «χούντα» μαζί με ΕΕ και ΔΝΤ, εμφανίζοντας τα βαθιά ταξικά μέτρα της ως δήθεν τεχνοκρατικά, και έχοντας εκ των προτέρων εξασφαλίσει την απόλυτη συναίνεση των δεξιών και ακροδεξιών δεκανικιών, ΝΔ και ΛΑΟΣ, αλλά και επιστρατεύοντας όλα τα μίσθαρνα γκόλντεν μπόις του συστήματος των ΜΜΕ, που επιτελούν άξια το έργο της πλύσης εγκεφάλου του ελληνικού λαού.


Με τα τελευταίας κοπής μέτρα, έχουμε:

Ριζική μείωση στο ήδη χτυπημένο λαϊκό εισόδημα οδηγώντας σε αδιέξοδο και σε πιθανή πτώχευση χιλιάδες οικογένειες. Στο δημόσιο τομέα, επιβάλλουν μείωση ή και κατάργηση των δώρων και νέα μείωση των επιδομάτων. Στον ιδιωτικό τομέα, με την υπονόμευση ή και κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του ΟΜΕΔ, τη μείωση της αποζημίωσης και την αύξηση του ελάχιστου ορίου για απολύσεις, διευκολύνουν τον εκβιασμό της εργοδοσίας που εδώ χρόνια ζητά πάγωμα ή μείωση μισθών (βλ. ΣΕΠΤ που αξιώνει έως και -8%!). Είναι φανερό ότι η εξαίρεση των δώρων του ιδιωτικού τομέα από τη μείωση είναι στάχτη στα μάτια, δεδομένου ότι αυτά υπολογίζονται επί του μισθού που οδηγείται σε πτώση.

Κόψιμο δώρων και συντάξεων για τους συνταξιούχους, με αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Εισαγάγουν την έννοια της σύνδεσης της σύνταξης με το προσδόκιμο ζωής, που φέρνει αντιμέτωπη την κοινωνία με μια φασίζουσα αντίληψη για δουλειά μέχρι θανάτου.

Νέο σαρωτικό αντι –ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα ρίξει στον Καιάδα όλους τους ασφαλισμένους, επιβάλλοντας «ενοποίηση» της φτώχειας και για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καθώς στόχος είναι η δημιουργία μόλις τριών ταμείων. Παράλληλα, η κατάργηση των συμβάσεων, η επέλαση της μερικής απασχόλησης και του μπλοκακιού και το ξεσάλωμα της εισφοροδιαφυγής, θα επιφέρει το τελικό πλήγμα στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση.

Νέα αύξηση κατά 2% του ΦΠΑ (σύνολο 4% για το 2010) και των φόρων κατανάλωσης που ολοκληρώνουν την εικόνα λεηλασίας του εισοδήματος της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Από τις έως τώρα εξαγγελίες της κυβέρνησης αλλά και των εντεταλμένων της «τρόικας» ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, γίνεται φανερό ότι τα μέτρα αυτά δεν είναι προσωρινά. Κάθε άλλο, θα κλιμακώνονται με τη μορφή αντεργατικών τσουνάμι, ανακυκλώνοντας την πολιτική ληστείας των εργαζομένων για την εξυπηρέτηση δήθεν του χρέους από δάνεια που έχουν πληρωθεί με το παραπάνω από τον ελληνικό λαό. Επιπλέον, σύντομα θα δοθεί νέο πακέτο ενίσχυσης του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα, ελληνικής και ξένης ιδιοκτησίας, που κερδοσκοπεί ασύστολα αξιοποιώντας το χρέος.

Κανένας συμβιβασμός δεν μπορεί να υπάρξει με αυτή την πολιτική. Απαιτείται εδώ και τώρα πανεργατική κλιμάκωση του αγώνα, με σκληρές απεργίες και κινητοποιήσεις, με ανυποχώρητο μέτωπο αγώνα, με διακλαδικό και πανεργατικό συντονισμό βάσης, των ίδιων των εργαζόμενων και των σωματείων τους, παρά κι ενάντια στην υποταγμένη γραφειοκρατία τύπου ΓΣΕΕ..

Ένας κρίσιμος σταθμός στην πάλη των εργαζόμενων ενάντια στο σφαγείο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ αποτελεί η Γενική Απεργία της Τετάρτης 5 Μάη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Σταθμός για μαζική ανυπακοή στην πολιτική του εργασιακού μεσαίωνα, στην κλιμάκωση που απαιτείται τώρα, μετά και την ανακοίνωση των νέων μέτρων σφαγής των εργατικών αναγκών και δικαιωμάτων.

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ:
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΣΠΗΤ, ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΜΑΗ,

11πμ , ξενοδοχείο Athens Imperial (Αχιλλέως και Μεγ. Αλεξάνδρου), Πλ. Καραϊσκάκη

(Στάση Mετρό: Μεταξουργείο)