30 June 2010

Επτά νέες απολύσεις στις Αττικές Εκδόσεις!

"Τις τελευταίες τρεις ημέρες, η διεύθυνση των Αττικών Εκδόσεων έχει ανακοινώσει σε επτά εργαζόμενους ότι απολύονται χωρίς συγκεκριμένη αιτιολόγηση. Οι τρεις εξ αυτών εργάζονταν στο περιοδικό Madame Figaro (δημόσιες σχέσεις, σύνταξη, μόδα) οι τρεις στο Celebrity (μόδα, διαφημιστικό), η μία στο Mirror ως photo editor. Άλλη μία συνάδελφος που εργαζόταν ως γραμματέας έχει ήδη απολυθεί από την προηγούμενη εβδομάδα.
Μετά την εκφοβιστική φημολογία που διασπείρεται εδώ και καιρό με προφανή στόχο την πυροδότηση της ανασφάλειας -κάποιοι απολύονται, οι υπόλοιποι ας είναι ευτυχείς που έχουν ακόμη δουλειά- στην εταιρεία με διευθύνοντα σύμβουλο τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εκδοτών Περιοδικού Τύπου το σχέδιο εκφοβισμού άρχισε και να εφαρμόζεται.
Καλείται η ΕΣΠΗΤ, όπως υποχρεούται, να αναλάβει τις ευθύνες της, να παρέμβει και να απαιτήσει την ανάκληση των απολύσεων, να συμβάλει στην ουσιαστική οργάνωση του αγώνα όλων των εργαζόμενων του κλάδου. Αυτό που σήμερα εφαρμόζεται στις Αττικές Εκδόσεις, αύριο θα το υποστούν άλλοι συνάδελφοί μας. Ας δώσει και η ΕΣΠΗΤ έναν ειλικρινή αγώνα, έστω και τώρα."

Εργαζόμενοι στις Αττικές Εκδόσεις.