28 June 2010

Κανένας αύριο για δουλειά - Όλοι στην απεργία!

Aύριο ξεκινά στη βουλή η συζήτηση ενός νομοθετήματος που ακυρώνει κατακτήσεις ενός αιώνα. Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας τις επιταγές του Μνημονίου που βιαστικά και χωρίς καλά-καλά να μεταφρασθεί υπέγραψε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους τραπεζίτες, φέρνει ένα νόμο που σφαγιάζει όλα τα ασφαλιστικά δικαιώματα και διαλύει τις εργασιακές σχέσεις.
Δικαιώματα όπως οι κατώτερες αμοιβές των Συλλογικών Συμβάσεων, τα χρόνια ασφάλισης και τα κατοχυρωμένα δικαιώματα στη σύνταξη, οι αποζημιώσεις λόγω απόλυσης, οι αμοιβές της υπερωριακής απασχόλησης, η προστασία της γυναίκας και της μητρότητας, δικαιώματα που πολλά έλκουν την καταγωγή τους από τις αρχές του 20ου αιώνα διαγράφονται και ήδη στρώνεται ένα εφιαλτικό αύριο για τους εργαζόμενους.
Η επόμενη μέρα θα βρει τους νέους να εργάζονται και με το νόμο για λιγότερα από τα κατώτερα μεροκάματα της ΣΣΕ, όλους να εργάζονται υποχρεωτικά μέχρι τα 65, τους συνταξιούχους να χάνουν δυο συντάξεις, το δημόσιο να εγγυάται μόνο 360 ευρώ το μήνα για κάθε εργαζόμενο που θα βγαίνει στη σύνταξη. Η επόμενη μέρα θα βρει περισσότερους άνεργους αφού η απόλυση θα στοιχίζει πλέον φθηνότερα. Η επόμενη μέρα θα είναι χειρότερη και από τα χειρότερα σενάρια που ακούμε τους τελευταίους εννέα μήνες για το εργασιακό και το ασφαλιστικό.

Εκτός αν…

Εκτός αν αύριο απεργήσουμε μαζικά και ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους. Εκτός αν αύριο δώσουμε μια μαζική απάντηση με τη συμμετοχή μας στο απεργιακό συλλαλητήριο.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ απεργούν μαζί με όλους τους εργαζόμενους.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ

Διαβάστε εδώ το απεργιακό κάλεσμα του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα