19 July 2010

Με επιτυχία η στάση εργασίας και η συγκέντρωση στις Αττικές Εκδόσεις. O αγώνας ενάντια στις απολύσεις συνεχίζεται

Με μεγάλη επιτυχία εξελίχθηκε σήμερα η στάση εργασίας που είχαν κηρύξει η ΕΣΠΗΤ, η ΕΠΠΗΤ και η Ενωση Λιθογράφων στις Αττικές Εκδόσεις, για το κύμα συνεχιζόμενων απολύσεων στο οποίο προχωρεί ο εκδότης Θ. Φιλιππόπουλος (τυγχάνει να είναι και πρόεδρος των εκδοτών του περιοδικού Τύπου). Συμπαράσταση στη στάση εργασίας είχαν δηλώσει και όλες οι Ενώσεις του Διασωματειακού.
Στην αγωνιστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από το κτίριο του Ομίλου συμμετείχαν πολλές δεκάδες εργαζόμενοι, αλλά και αρκετοί εργαζόμενοι σε άλλα μαγαζιά της ενημέρωσης, που έδειξαν με αυτό τον τρόπο την αλληλεγγύη τους, το μοναδικό δρόμο που μπορεί και πρέπει να βαδίσει ο κόσμος της εργασίας για να μπλοκάρει όλους αυτούς που επιδιώκουν να του αχρηστέψουν το μέλλον και να τον καταδικάσουν στην ανεργία και τη φτώχεια. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ακόμη αντιπρόσωποι από την ΕΤΕΡ και την ΕΤΙΤΑ, αλλά και την ΠΟΣΠΕΡΤ.
Οι συγκεντρωμένοι, αφού ανάρτησαν στην Κηφισίας πανό ενάντια στις απολύσεις, μαζεύτηκαν μπροστά στο κτίριο των Αττικών Εκδόσεων και αντιπροσωπεία των Ενώσεων συνάντησε τον εκπρόσωπο του εργοδότη ζητώντας να ανακληθούν οι απολύσεις και να μη γίνουν άλλες. Τέλος, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνέλευση των εργαζομένων αύριο Τρίτη μεσημέρι στις 3.00 (βλ. και ανακοίνωση της ΕΣΠΗΤ), προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματα.
Το ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ στάθηκε και σήμερα στο πλευρό των εργαζόμενων της εταιρείας, και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει και σε όλα τα επόμενα βήματά τους. Ο αγώνας στις Αττικές Εκδόσεις είναι ζήτημα όλου του κλάδου, τα σωματεία του Τύπου οφείλουν λόγω και έργω να τον στηρίξουν ολόπλευρα. Αυτός είναι ο πραγματικός μονόδρομος για το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζόμενων στα ΜΜΕ.