24 May 2011

Απλήρωτοι τρεις μήνες στον Ανεμοδουρά


Τη γνώριμη τακτική «δεν πληρώνω» εφαρμόζει και πάλι ο Γ. Ανεμοδουράς στις εκδοτικές επιχειρήσεις του Ομίλου του. Οι εναπομείναντες εργαζόμενοι στα περιοδικά του Ομίλου  (Κατερίνα, Σούπερ, It’s me, σταυρόλεξα κ.ά.) που παραμένουν 3 μήνες απλήρωτοι αποφάσισαν και πραγματοποιούν 48ωρη αποχή από τις εργασίες τους σήμερα και αύριο (24-25/5) αρνούμενοι να συνεχίσουν να εργάζονται αφού δεν πληρώνονται.
Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία Περιοδικός Τύπος Α.Ε. μια από τις μεγάλες και παλαιότερες εκδοτικές επιχειρήσεις, ιδιοκτήτης σειράς περιοδικών βρίσκεται στην προστασία του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα εδώ και σχεδόν δυο χρόνια. Εκμεταλλευόμενοι αυτή την προστασία οι ιδιοκτήτες της (οικογένεια Ανεμοδουρά) έχουν μεταφέρει με διάφορους τρόπους (ενοικίαση κ.λπ.) τους τίτλους σε άλλες εταιρείες του Ομίλου ή και «τρίτες» και με αυτόν τρόπο έχουν οδηγήσει στην ανεργία δεκάδες από τους πρώην εργαζόμενους. Με λιγότερους από τους μισούς εργαζόμενους σήμερα και χωρίς να έχουν αποπληρώσει τις υποχρεώσεις τους (οφειλόμενα του 2010, αποζημιώσεις κ.λπ.) συνεχίζουν να εκδίδουν τα περισσότερα από τα έντυπα, εφαρμόζοντας όμως και πάλι την ίδια τακτική: δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την έκδοση κανενός περιοδικού εφόσον δεν εξοφληθούν τα οφειλόμενα.