06 July 2011

Φιμώνει και τους δημοσιογράφους του Στολίσκου της Γάζας η ελληνική κυβέρνηση

Το σκληρότερο πρόσωπό της δείχνει η ελληνική κυβέρνηση, σε πλήρη συνεργασία με το Ισραήλ, στα συμμετέχοντα πλοία του Στολίσκου της Γάζας που επιχειρούν να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια αλλά και μήνυμα διεθνούς αλληλεγγύης στον επί 63 χρόνια αντιστεκόμενο λαό της Παλαιστίνης. Όχι μόνο προέβη σε -δικτατορικού τύπου- απαγορεύσεις απόπλου των πλοίων, όχι μόνο συνέλαβε τον Αμερικανό πλοίαρχο ενός εκ των πλοίων που τόλμησαν να παραβούν τις εντολές, αλλά κρατά παράνομα και 11 δημοσιογράφους που επέβαιναν σε ένα από αυτά.
Την παρεμπόδιση των ξένων δημοσιογράφων, κατά την εκτέλεση των επαγγελματικών καθηκόντων τους, από τις Λιμενικές Αρχές του Αγίου Νικολάου της Κρήτη καταγγέλει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, "οι ξένοι δημοσιογράφοι από Αγγλία, Βέλγιο, Τουρκία, Καναδά και Ισραήλ, παρακολουθούν επαγγελματικά τα πλοία της Αποστολής Διεθνούς Αλληλεγγύης προς τη Γάζα. Στο πλοίο “Tahrir”, που βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο, είναι αποκομμένοι από την πρόσβαση στο διαδίκτυο και χωρίς ηλεκτρικό. Δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που εργάζονται, αν δεν περάσουν πρώτα από το γραφείο του εισαγγελέα, όπως μας κατήγγειλαν.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καταδικάζει την ωμή, αντιδημοκρατική ενέργεια των αρχών και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να διασφαλίσει την απρόσκοπτη και ελεύθερη κυκλοφορία των ξένων δημοσιογράφων στην άσκηση του επαγγέλματός τους, μέσα σε ανθρώπινες συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. αποφάσισε να απευθυνθεί αμέσως, για ενημέρωση αυτών των γεγονότων, στη ΔΟΔ και στην ΕΟΔ."