20 September 2011

Δεν πληρώνουμε κανένα χαράτσι για την τρόικα


ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ
Οι εργαζόμενοι –και οι χιλιάδες πλέον άνεργοι- στο χώρο των ΜΜΕ και γενικότερα, βιώνουν μια πρωτοφανή επίθεση σε κάθε είδους δικαίωμα, ακόμα και αυτό της επιβίωσης, μετά και τις τελευταίες εξαγγελίες Βενιζέλου. Στόχος, να χρεοκοπήσει ο λαός για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι. Κυβέρνηση και τρόικα (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ), πλέον μετά τους μισθούς μας, κλέβουν με τα χαράτσια τους και τα σπίτια μας, κλέβουν το δικαίωμα στη ζωή και την ελπίδα, ξεπουλάνε κάθε δημόσιο κοινωνικό αγαθό, καταργούν βιβλία στα σχολεία, κλείνουν νοσοκομεία, λεηλατούν ασφαλιστικά ταμεία.
Στο πάρτι που έχει στηθεί στις πλάτες μας, πρώτο τραπέζι πίστα έχουν κλείσει εκδότες και καναλάρχες, που επιχειρούν να «ελιχθούν» ανάμεσα στις συμπληγάδες της πρωτοφανούς κρίσης και της τεράστιας φούσκας που αυτοί έστησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, μέσα από κάθε είδους κρατικές επιδοτήσεις και διαφημίσεις, χρηματιστήρια, μίζες και συναλλαγές με την εξουσία και βέβαια την εκμετάλλευση χιλιάδων εργαζομένων.
Οι «αδηφάγοι γίγαντες» όπως ακόμα και ο …Ψυχάρης του ΔΟΛ χαρακτήρισε πρόσφατα το σινάφι του, επιχειρούν απροκάλυπτα να φορτώσουν όλα τα δεινά των δικών τους επιλογών στους εργαζόμενους. Απολύοντας ασύστολα και ανεξέλεγκτα, πετσοκόβοντας μισθούς στα όρια της πείνας, διαλύοντας συλλογικές συμβάσεις, μετατρέποντας τη δημοσιογραφία από καθημερινό αγώνα για την αλήθεια σε …εκ περιτροπής εμπορική δραστηριότητα, καρατομώντας όσους τολμούν να μην υπογράφουν τις σύγχρονες «δηλώσεις μετανοίας» και να αποκηρύσσουν τους έτσι κι αλλιώς πενιχρούς μισθούς τους. Αυτά κάνουν εδώ κι 1,5 χρόνο, αυτά έκαναν και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο Λυμπέρη (εκ περιτροπής 4ήμερο), σε ΙΜΑΚΟ - Φλας (απολύσεις), στον Μπόμπολα (μειώσεις μισθών μετά απολύσεων), στην Ελευθεροτυπία (2 μήνες απλήρωτοι με 200 υποψήφιους προς απόλυση), σε Σκάι – SportDay (εκδικητικές απολύσεις «ανυπότακτων»), στον Άλτερ (4 μήνες απλήρωτοι εν αναμονή «μνημονίου» με τράπεζες και εκατοντάδες απολύσεις).
Και σα να μην έφτανε ο Μεσαίωνας που βιώνουν οι εργαζόμενοι των ιδιωτικών μίντια, ήρθε και η κυβέρνηση να εξαγγείλει ένα σαρωτικό πρόγραμμα διάλυσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης: Υποχρεωτική εργασιακή εφεδρεία για το 10% των εργαζομένων (κάπου 300 εργαζόμενοι, δηλαδή θα οδηγηθούν στον προθάλαμο της ανεργίας), περικοπή των συμβασιούχων κατά 50% (σφαγή για άλλους 200 που προσλήφθηκαν μετά από δημόσιο διαγωνισμό), κλείσιμο της ΕΤ1 και κατάργηση των δυο φορέων ΙΟΜ και ΕΟΑ και συγχώνευσή τους στην υποδομή της ΕΡΤ. Δηλαδή, με διαδικασίες fast track, προχωρούν στο χτύπημα των δημόσιων μέσων, δημιουργούν νέους απολυμένους και στρώνουν το έδαφος για ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας και υποδομής (πομποί, αρχείο, στούντιο κ.α.) που ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει με το τέλος της ΕΡΤ (το οποίο βέβαια δεν καταργείται!), ακόμα και το νοίκιασμα δημόσιων συχνοτήτων σε ιδιώτες. Κι όλα αυτά, για να κάνουν ακόμα πιο καθεστωτικά ελεγχόμενη την ΕΡΤ και να ενισχύσουν το ρόλο της ως φερέφωνο της συμμορίας κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-ΣΕΒ κ.α. Το κερασάκι στην τούρτα των αντεργατικών εξελίξεων αφορά στα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία εξωθούνται από την κυβέρνηση, μέσω του κουρέματος των κρατικών ομολόγων που κατέχουν, να απολέσουν 5 δισ. ευρώ, κάνοντας ακόμα πιο δυσοίωνο το μέλλον των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.  
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, θα πρέπει να αντιδράσουν συλλογικά και σε συντονισμό με όλο το μαχόμενο εργατικό κίνημα, σωματεία, συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα «Δεν πληρώνω» κ.α. Η ΕΣΠΗΤ θα πρέπει άμεσα να συγκαλέσει έκτακτη συνέλευση και να αποφασίσει να συστρατευθεί με το διογκούμενο κίνημα του «Δεν χρωστάμε σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες ΕΕ, ΔΝΤ, Δεν πουλάμε παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία, Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια, την κρίση και το χρέος τους! Τους ανατρέπουμε!». Όπως ακριβώς αποφασίζουν ήδη δεκάδες σωματεία από όλη τη χώρα, μαζικοί κι επαγγελματικοί φορείς, λαϊκές συνελεύσεις σε γειτονιές. Μαζικά και συλλογικά να οργανωθούν αντιστάσεις ανυπακοής στα νέα χαράτσια. Τα σωματεία του κλάδου να μαζέψουν τα χαρτιά της Εφορίας και να τα στείλουν πίσω. Να συγκροτήσουμε το μαζικότερο μέχρι σήμερα κίνημα ανυπακοής απέναντι στις απαιτήσεις της τρόικας και τα μέτρα των κυβερνητικών υπαλλήλων της. Να φύγουν όλοι τους, κυβέρνηση, τρόικα, χρέος, μνημόνια.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/09, 7μμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στη συγκέντρωση που καλούν σωματεία εργαζομένων
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/09, 6.30μμ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΣΥΝΤΑΓΜΑ, Καρ. Σερβίας 8)
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25/09, 7μμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ