17 October 2011

ΤΑ (ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ) ΖΟΜΠΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΤΟΦΑΓΑ!



ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ …ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!
ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ!
Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει τα χαράτσια που θεσπίζει σε βάρος του λαού η κυβέρνηση «κοινωνικών δολοφόνων» μαζί με την άθλια παρέα της, το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους τραπεζίτες. Μόνο τους τελευταίους μήνες, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποδείξει ότι θα είναι …συνεπής προς τους τοκογλύφους και το κεφάλαιο, «αποφάσισε και διέταξε» έξι ειδικές εισφορές που ξεζουμίζουν έως εκεί που δε χωράει λογικός νους, 5,5 εκατομμύρια εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Μέχρι στιγμής, η κυβερνητική κλοπή στους μισθούς και τις συντάξεις περιλαμβάνει:

1. Την επονομαζόμενη «εισφορά αλληλεγγύης» που καλούνται να την πληρώνουν ακόμα και αυτοί που χρειάζονται …αλληλεγγύη, οι χαμηλά αμειβόμενοι κάτω των 1000 ευρώ, ακόμη και χιλιάδες επιδοτούμενοι άνεργοι!

2. Το «τέλος επιτηδεύματος» (300 ευρώ για 2010, 400 για 2011 και 500 για 2012) που θα το καταβάλουν όχι μόνο οι επιχειρηματίες, αλλά και χιλιάδες εργαζόμενοι με μπλοκάκι, όπως οι συνάδελφοι freelance στο χώρο των ΜΜΕ, ακόμα και εάν είναι άνεργοι και δεν έχουν «κόψει» ούτε ένα ευρώ!

3. Το περιβόητο χαράτσι της ΔΕΗ, ή «τέλος ακινήτων» που επιβάλουν σε όλες τις δομημένες επιφάνειες. Ούτε κι εδώ εξαιρούνται οι χιλιάδες απολυμένοι.

4. Την έκτακτη εισφορά στις κύριες συντάξεις άνω των 1000 ευρώ (από 3% έως 40%!)

5. Την έκτακτη εισφορά στις επικουρικές συντάξεις άνω των 150 ευρώ (από 3% έως 30%).

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση-ζόμπι, εάν μείνει όρθια έως το 2012, θα επιβάλει αυξημένη κατά 240% φορολογία σε σχέση με το 2010 για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων, την ίδια μάλιστα στιγμή που με κυνισμό ομολογεί ότι περίπου 9.000 φυσικά πρόσωπα χρωστούν στο κράτος 30 δισ., ότι περίπου 3.000 «πέρασαν» με εμβάσματα πάνω από 100.000 ευρώ σε ελβετικές τράπεζες ή για να μην ξεχνάμε τα 600 δισ. των εγχώριων βιομηχάνων, εφοπλιστών και άλλων …ληστών του εργατικού μόχθου που «πρόλαβαν» και τα ασφάλισαν στην Ελβετία.

Η κυβερνητική συμμορία είναι τόσο αδίστακτη που βλέποντας την ταχύτατη εξάπλωση του «μικρόβιου» του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» αποφάσισε να μας κλέβει απευθείας τα χαράτσια από τους μισθούς, τις συντάξεις, τα επιδόματα ανεργίας και πρόνοιας, σε λίγο και τα σπίτια μας!

Για αυτό, κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να πληρώσει κανένα φόρο, κανένα χαράτσι. Πάνε κατευθείαν στους τοκογλύφους! Για αυτό τα σωματεία του κλάδου, οφείλουν να οργανώσουν με αποφασιστικό τρόπο την άρνηση πληρωμής του χαρατσιού της ΔΕΗ, να καλέσουν τα μέλη τους να μην πληρώσουν, και να επιστρέψουν συλλογικά και μαζικά τα χαράτσια στη ΔΕΗ! Εδώ κρίνεται η σοβαρότητα και η χρησιμότητα των σωματείων. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, η ΕΣΠΗΤ «ποίησε την νήσσαν», και έβγαλε την «υποχρέωση» με μια απλή ανακοίνωση για το άδικο των χαρατσιών, με μια υπόσχεση να πάει στα δικαστήρια για την αντισυνταγματικότητα (ζήσε Μάη μου, δηλαδή). Οι διαθέσεις των οργισμένων συναδέλφων απαιτούν άλλες μορφές πάλης, πιο αποφασιστικές, πιο συλλογικές, που θα στριμώχνουν την κυβέρνηση και θα ρίχνουν έξω τους «προϋπολογισμούς της», μέχρι να την γκρεμίσουμε και να την πετάξουμε στη χωματερή!

Αυτή η πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων, του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, δολοφονεί τον κόσμο της εργασίας, λεηλατεί μισθούς και συντάξεις, γκρεμίζει τη δημόσια Παιδεία και Υγεία, διαλύει τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, καταστρέφει κάθε παραγωγική δομή, ξεπουλάει το δημόσιο πλούτο, ισοπεδώνει όνειρα και ζωές.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΗΣ (ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ), ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ «ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ»! ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ: Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ…