22 January 2012

Λίγα λόγια και σταράτα


Το δίδυμο της κατασυκοφάντησης ξαναχτύπησε (αυτή τη φορά με τα ονόματά τους κι όχι ως παράταξη). Με προσωπική ανακοίνωση, Πλαχούρης – Μπαζαίος επιχειρούν ξανά να λασπώσουν το ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ, αποδεικνύοντας ότι έχουν σπουδάσει καλά το μάθημα του γκεμπελισμού: «λέγε-λέγε, κάτι θα μείνει». Εξακολουθούν να μιλούν με ψεύδη για ονόματα και περιστατικά. Στο βούλιαγμά τους θέλουν να παρασύρουν τα πάντα στον πάτο. Δεν θα τους παρακολουθήσουμε. Θα επισημάνουμε σύντομα μερικά μόνο ενδιαφέροντα στοιχεία:

1. Στην προσωπική τους ανακοίνωση δεν επαναφέρουν το σύνολο των ψευδών αιτιάσεων, αλλά μόνο μερικές εξ αυτών. Ούτως ή άλλως, ψευδείς και αυτές. Επί της ουσίας κατασκεύασαν μια αφορμή για να επιτεθούν και να χύσουν δηλητήριο.

2. Η σφοδρότητα της (αναίτιας) επίθεσης και η ποσότητα της λάσπης που πετούν εδώ και μερικές μέρες δείχνει ότι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Το ίδιο ακριβώς δείχνει και η πρακτική να καταγγέλλεις εργαζόμενους στη διάρκεια μιας μάχης που δίνουν με συνέπεια εδώ και λίγους μήνες στην επιχείρηση όπου εργάζονται - και μάλιστα μία μέρα πριν από τη μάχη που δίνουν στην Επιθεώρηση Εργασίας.

3. Η προσπάθεια σπίλωσης του αγωνιστικού πόλου της ΕΣΠΗΤ βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετούς μήνες. Τώρα απλώς ενδύεται και συνδικαλιστική… προβιά. Ούτως ή άλλως, το ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ είχε γίνει ενοχλητικό για μερικούς εντός της ΕΣΠΗΤ και για πολλούς εκτός της ΕΣΠΗΤ.

4. Το ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ είναι αποφασισμένο να δώσει τη μάχη σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα μαγαζιά, όπου φτάνουν οι δυνάμεις του. Όμως αυτό θα γίνεται πάντοτε μαζί με τους συναδέλφους κι όχι κόντρα στη θέλησή τους. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αφουγκραζόμενοι τις διαθέσεις των συναδέλφων κι όχι εκβιάζοντας «αυτόφωρα» ενάντια στη θέληση συναδέλφων. Κι αυτά, είτε σε μικρές είτε σε μεγάλες επιχειρήσεις.

5. Για τη συκοφάντηση και τη σπίλωση εξακολουθούμε να απαιτούμε από τους λασπολόγους (και σε διατεταγμένη υπηρεσία) Γ. Πλαχούρη και Γ. Μπαζαίο μια δημόσια συγγνώμη.

6. Αν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΕΣΠΗΤ δεν έχουν καταλάβει την «ταμπακιέρα», ας ξαναδιαβάσουν (πιο προσεκτικά όμως αυτή τη φορά) την ανακοίνωση-απάντηση στη λάσπη τους (paratypos.blogspot.com/2012/01/blog-post_18.html). Στην οποία απάντηση εμμένουμε διότι περιγράφει γεγονότα και αποδεικνύει τα κίνητρα και τη σαπίλα μερικών κεφαλών της ΕΣΠΗΤ. Όποιος διάβασε προσεκτικά έχει ήδη καταλάβει.

7. Όσο για το ποιος καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. "Συνάδελφοι" πρόεδρε και αντιπρόεδρε της ΕΣΠΗΤ, κάνετε πως δεν θυμάστε ότι είπατε: ΝΑΙ στο Άρθρο 37 (που καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις) αρκεί να εξαιρεθούν οι δημοσιογράφοι του Δημοσίου από το ενιαίο βαθμολόγιο-μισθολόγιο. 

8. Τελικά, σε ένα πράγμα έχετε μόνο δίκιο. Δεν είμαστε όλοι στο ίδιο κάδρο, όσο κι αν προσπαθείτε να μας εντάξετε σε αυτό.



ΥΓ. Είστε τόσο σίγουροι, πρόεδρε και αντιπρόεδρε, ότι τα ονόματα που αναφέρετε εργάζονταν στην ίδια επιχείρηση; Ή μήπως πρόκειται αύριο-μεθαύριο να αποσύρετε άλλη μια ψευδολογία σας (όπως κάνατε με την αιτίαση για την «άτυπη επιχειρησιακή σύμβαση»); Επίσης, καλά θα κάνετε να ρωτήσετε ποιος ενημέρωσε το νομικό σύμβουλο της ΕΣΠΗΤ για την Επιθεώρηση Εργασίας, μια και εσείς "το είχατε ξεχάσει". Οσο για την εξουσιοδότηση, ευτυχώς που σας ζητήθηκε, αλλιώς και αυτό "θα το είχατε ξεχάσει"... Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα.

ΥΓ.2 Δεν θα επανέλθουμε στο θέμα, μια και τα πράγματα είναι ξάστερα.