23 January 2012

Να ανατρέψουμε τη… «συμμορία των Αθηνών» !


Η συμμορία τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης (με συμμετοχή στελεχών και των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης!) ωχριά μπροστά στην πολιτική «συμμορία των Αθηνών», που την απαρτίζουν οι εκπρόσωποι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και τους εκλεκτούς του κεφαλαίου και των τραπεζιτών - τοκογλύφων, με πρώτο το δοτό πρωθυπουργό Παπαδήμο. Το «κούρεμα» του χρέους, που είναι έτοιμοι να… πανηγυρίσουν, θα μεταφέρει την αποπληρωμή των εκατοντάδων δισ. ευρώ (που κατέφαγαν τα τρωκτικά των τραπεζών, των βιομηχάνων και των διεθνών πιστωτών) στις πλάτες των εργαζόμενων, των παιδιών και των εγγονιών μας, και μάλιστα για πολλές δεκαετίες.
Μάλιστα, το χρέος θα έχει περάσει υπό αγγλικό δίκαιο, το οποίο λειτουργεί πάντα υπέρ των πιστωτών, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καρατόμηση των εργατικών δικαιωμάτων: Tσεκούρι στους μισθούς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με οριστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και επέλαση της ελαστικής εργασίας, χιλιάδες απολύσεις σε ΔΕΚΟ-Δημόσιο, βούλιαγμα των ασφαλιστικών ταμείων, κατάργηση επικουρικών συντάξεων και άγριο ψαλίδισμα στις υπόλοιπες, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για μια χούφτα ευρώ, μόνιμη κατάργηση της λαϊκής κυριαρχίας και του δικαιώματος του λαού να αποφασίζει για το μέλλον του, αφού τα δεσμά της νέας επαίσχυντης δανειακής σύμβασης (του νέου πιο άγριου Mνημονίου) συμπληρώνονται από τις χειροπέδες του νέου Συμφώνου για το Ευρώ.
Έτσι, μέσα σε ένα αποκαλυπτικό για τη σαπίλα της κυρίαρχης πολιτικής κλίμα αγωγών και διώξεων για τα μαγειρεμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ελέω εισόδου στην ευρωζώνη, την ώρα που όλο και περισσότεροι (ακόμα και ο ανεκδιήγητος Σημίτης) αποστασιοποιούνται από το Mνημόνιο, ετοιμάζονται να περάσουν το νέο, ακόμα χειρότερο Mνημόνιο, νέο δάνειο, νέους γύρους βασάνων και λεηλασιών του λαού!
Για να επιβάλουν το νέο εκβιασμό τους, ο Παπαδήμ(ι)ος έθεσε και πάλι το δίλημμα: ''Τι προτιμάτε; ανοιχτές επιχειρήσεις με χαμηλότερες αποδοχές ή κλειστές επιχειρήσεις;'' Η μετάφραση βέβαια είναι ''τι προτιμάτε; κινέζικα μεροκάματα ή ανεργία;''. Το ίδιο δίλημμα το θέτει και η ΕΕ, στο πλαίσιο του ''Συμφώνου για το ευρώ'' και της ''νέας οικονομικής διακυβέρνησης'': καθορισμός των μισθών με παρεμβάσεις της Κομισιόν, με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα ως προς τους βασικούς ανταγωνιστές της ΕΕ, δηλαδή τις αναπτυσσόμενες χώρες τύπου Κίνας. Στην πραγματικότητα βέβαια δεν υπάρχει δίλημμα, διότι στο νέο τοπίο της μετα-μνημονιακής ερήμου στην Ελλάδα, θα έχουμε και εφιαλτικά επίπεδα ανεργίας και κινέζικα μεροκάματα. Το βιώνει άλλωστε με τραγικό τρόπο ο κλάδος των ΜΜΕ, όπου πετσοκόβονται αγρίως και αδιαλείπτως συμβάσεις, μισθοί, ωράρια, ασφαλιστικά δικαιώματα, ενώ όσοι βρίσκουν δουλειά είναι με «τρεις κι εξήντα»…
Αν δεν τους ανατρέψουμε, θα έχουμε μια πραγματική κοινωνική καταβύθιση. Είναι επιτακτική ανάγκη η συνένωση των διάσπαρτων αγωνιστικών μαχών (Χαλυβουργία, Άλτερ, Ελευθεροτυπία κ.α.), η γονιμοποίησή τους με τη διάχυτη λαϊκή οργή που «κοχλάζει» και η δημιουργία ενός πανεργατικού και παλλαϊκού ξεσηκωμού για να μην περάσει η νέα δανειακή σύμβαση της αντεργατικής λεηλασίας και του ξεπουλήματος, για διαγραφή του χρέους στους τοκογλύφους, για την ανατροπή της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ, για να διώξουμε την τρόικα και τους δούλους των τραπεζών και του κεφαλαίου.