25 June 2012

Νέα κυβέρνηση με πρόγραμμα το μνημόνιο

Αφού χρειάστηκαν αλλεπάλληλες τρομοκρατικές παρεμβάσεις των διεθνών και εγχώριων οικονομικών και πολιτικών κέντρων (όπως και των συνήθων υπόπτων Μέσων Ενημέρωσης… για να μην ξεχνιόμαστε), ο ελληνικός λαός ψήφισε «σωστά». Και ανέδειξε με τη… δεύτερη, μια κυβέρνηση μπλε και πράσινων κόκκων, με ολίγη και από ροζ νομιμοποίηση, η οποία είχε την κοινοβουλευτική δύναμη να συγκροτηθεί και από τις προηγούμενες εκλογές της 6ης Μάη.

Είναι μια κυβέρνηση που έχει πρόγραμμα το μνημόνιο, συνεχίζοντας το ολέθριο έργο των κυβερνήσεων της τρόικας και των τραπεζιτών, όπως εξάλλου έχουν δεσμευτεί και εγγράφως ότι θα κάνουν οι δύο βασικοί πυλώνες της κυβέρνησης Σαμαρά.

Είναι μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε εμφανή αναντιστοιχία με τη βούληση και τους αγώνες του λαού, που επί δύο χρόνια συγκρούεται στις απεργίες, στις πλατείες, στις διαδηλώσεις, με τη μνημονιακή πολιτική και το πολιτικό σύστημα. Και που στις πρόσφατες εκλογές συναντήθηκε με την Αριστερά στις διάφορες εκδοχές της, δίνοντάς της ιστορικά υψηλά ποσοστά.

Απέναντί μας συνεχίζουμε να έχουμε τη συμμαχία εκείνων που θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να αποπληρωθούν οι πιστωτές και να ευημερούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, στο όνομα της περιβόητης ανάπτυξης που θα χρησιμοποιήσει ως καύσιμη ύλη τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τα λαϊκά στρώματα. Απέναντί μας θα συνεχίσουμε να έχουμε επίσης το σύστημα των διαφόρων Μερκολάντ (πρώην Μερκοζί), τροϊκανών επιτηρητών, Ράιχενμπαχ και λοιπών, που κάθε τόσο θα πιέζουν για νέα καταστροφικά μέτρα, για περισσότερη εσωτερική υποτίμηση της εργατικής δύναμης, για μεγαλύτερο ξεπούλημα κάθε δημόσιου πλούτου και αγαθού. Κι επίσης απέναντί μας θα βρίσκουμε όλο και πιο έντονα τα χημικά καθώς και τα δολοφονικά γκλομπ των δυνάμεων καταστολής συνεπικουρούμενα από τους (με κοινοβουλευτική πλέον παρουσία) σεκιουριτάδες του συστήματος, τη Χρυσή Αυγή. Οι επερχόμενες "100 μέρες" θα είναι μέρες σοκ και δέους για τον ελληνικό λαό. Θα προσπαθήσουν να μας πιάσουν σε αμηχανία, σε αναμονή, στα "μπάνια του λαού"...

Σε ένα μέλλον που διαγράφεται σκοτεινό, το μόνο «φως στην άκρη του τούνελ» είναι αυτό που προέρχεται από την ένταση των λαϊκών αγώνων, από το δυνάμωμα του αγώνα εργαζόμενων, άνεργων και συνταξιούχων για το μεροκάματο, την επιβίωση, τη δημοκρατία, για να διώξουμε οριστικά από το κεφάλι μας το μνημονιακό πολιτικό προσωπικό και τις βάρβαρες πολιτικές του, για να αποκτήσει ελπιδοφόρα προοπτική αυτός ο λαός και αυτός ο τόπος. Για την ανατροπή των μνημονίων, παλιών και επερχόμενων, για παύση πληρωμών του ληστρικού χρέους και διαγραφή του, για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των εργαζόμενων για εργασία, παιδεία, υγεία, ασφάλιση κι όχι τα χιλιοπληρωμένα "δανεικά" των τοκογλύφων. 

Σε αυτόν τον αγώνα το ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ θα εξακολουθήσει να δίνει τις δυνάμεις του.