04 May 2012

ΕΣΠΗΤ: 19 και 20 Μάη η Εφορευτική Επιτροπή, εκλογές «μέχρι τα μέσα Ιούλη»


Επιτέλους, το προεδρείο της ΕΣΠΗΤ αποφάσισε (αν και με αρκετή καθυστέρηση) να αναγνωρίσει την παραλυτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ένωσή μας μετά τους καταψηφισμένους (από τον Μάρτη) απολογισμούς και προϋπολογισμούς (βλ. http://paratypos.blogspot.com/2012/04/blog-post_27.html ). Και να ανοίξει το δρόμο για διενέργεια εκλογών στην ΕΣΠΗΤ, μετά και την απόπειρα έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 28 Απρίλη (βλ. http://paratypos.blogspot.com/2012/04/blog-post_30.html ).
Με τα πολλά, δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής στη διάρκεια διήμερης Γενικής Συνέλευσης (19 και 20 Μάη) και να γίνουν εκλογές για τα όργανα Διοίκησης, πειθαρχικά κλπ., «μέχρι τα μέσα Ιούλη». Αν και αυτό το τελευταίο απέφυγε να το δηλώσει στη σημερινή ανακοίνωση που έβγαλε (http://www.espit.gr/?p=3221 ). Πρέπει να σημειωθεί μάλιστα ότι το προεδρείο απέρριψε κάθε πρόταση που έλεγε να επισπευσθούν οι διαδικασίες ώστε η ΕΣΠΗΤ να μη βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, εν μέσω διαδηλώσεων και αγώνων που σίγουρα θα συμβούν όταν τον Ιούνη θα έλθουν τα νέα σκληρά μνημονιακά μέτρα για τα οποία έχει ήδη δεσμευτεί η κυβέρνηση Παπαδήμου.
Εν τέλει, παραμένει το ερώτημα: γιατί θα έπρεπε να φτάσουμε μέχρι τα μέσα Ιούλη όταν από το Μάρτη εκφράστηκε με τον πιο επίσημο τρόπο η διάσταση και η τρομακτική απόσταση που χωρίζει το σημερινό προεδρείο της ΕΣΠΗΤ από τα μέλη της και από το σύνολο των εργαζόμενων συντακτών του περιοδικού Τύπου.


*Στις 19 και 20 Μάη λοιπόν ψηφίζουμε για Εφορευτική Επιτροπή, «μέχρι τα μέσα Ιούλη» θα ψηφίσουμε για τα όργανα Διοίκησης της ΕΣΠΗΤ. Μέχρι τότε, έχουμε μπροστά μας πολλές ερωτήσεις που θα χρειαστούν απάντηση: πώς θα αντιμετωπίσουμε τα σκληρά μέτρα του Ιουνίου, πώς θα απαντήσουμε τη νέα απαίτηση της τρόικας να ενταχθεί και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον (φαλιρισμένο πριν ακόμη δημιουργηθεί) ΕΟΠΥΥ, κ.ά.